Lunds SK

Referat: Rydsgårds AIF - Lunds SK

Storvinst!

Efter en ganska svag inledning på säsongen studsade vi tillbaka rejält mot Lunds SK.
Det kändes redan från start att vi var fokuserade. Efter 15 min är det den ”gamle” Tobias Björk som visar vägen. Efter inspel från Rasse smäller Björk upp bollen i nättaket och vi får ledningen i matchen som vi så väl behöver för att våga spela ut. Bara fyra minuter senare lobbar samme Björk in 2-0 från utanför straffområdet. Notera att detta var Tobbes första match från start sedan den olyckliga knäskadan mot Tomelilla i en träningsmatch våren 2015.
Efter att Björk visat vägen fyllde resten av laget med och vi spelade stundtals trevlig variationsrik fotboll. Ställningen var 3-0 i paus efter att Rasse fick nätat efter en halvtimmes spel.

I andra halvek blev vi än mer överlägsna i takt med att Lundaspelarnas intresse för matchen svalnade. Målen rullade in i strid ström och när de 90 minuterna gått stod det 9-1 på resultattavlan. Positivt att vi gör många mål, tar 3 poäng och förbättrar vår målskillnad. Dessutom får alla 16 spelarna bra med speltid vilket naturligtvis är bra för lagets och spelarnas individuella utveckling. Negativt att vi släpper in mål p.g.a slarv i vårt försvarsarbete men en sådan här dag ska man inte gnälla. Glädjande att måltjuven Rasse fick stänka dit 3 och att André, Victor (2) och Hannes fick göra sina första mål i RAIFs representationslag.

Lund hade problem inför matchen med bl.a. ordinarie målvakt borta så vi ska inte dra för stora växlar av resultatet men 3 poäng och en positiv känsla tar vi med oss inför fredagens tuffa bortafight mot Lunnarp. Ett lag som vi de senaste åren haft väldigt jämna matcher mot på bortaplan.

/Tuve

Poängen idag går till:

3 p: Rasmus Ridell
3 mål och inblandad i det mesta framåt. En bra kväll för Ridell efter avstängningen mot Veberöd.

2 p: Tobias Björk
Första starten på lite mer än 3 år och vilken start han gör. 2 mål på 20 min och en lysande halvlek från Björk!

1 p: André Andersson
En gedigen insats av André i dagens match och han samt några andra fick göra debutmålen i dagen målfest!